El web no está optimizado para IExplorer, es mejor utilizar Mozilla Firefox o Chrome

 AJUNTAMENT DE TEIA

La Mostra Literària de Teià reivindica l’ofici d’escriure


guanyadorsML2024Aquest matí s’ha celebrat a La Unió la gala de lliurament dels premis de la fase local de la Mostra Literària del Maresme, que enguany arriba a la 41a edició. El regidor i la tècnica de Cultura, Marià Espel i Maria Federico, han donat la benvinguda als assistents i han conduït la cerimònia.


L’acte s’ha estructurat en tres parts, amenitzades per l’actuació de Santi Arisa i d’Agnès Miralbell, que han musicat i recitat poemes de Miquel Martí i Pol (Per més vida), Albert Parareda (Jo sé comptar), Marià Manent (Sonet americà) i Salvador Perarnau (Captard). També han interpretat la cançó tradicional menorquina Nai nai, jo tenc un ventall i han posat veu a una selecció de dites populars catalanes extretes del Calendari del pagès.


premisML2024Veredicte


La fase local de la Mostra Literària vol esperonar la redacció de textos en prosa, poesia i microrelats. Enguany s’hi han presentat 359 treballs: 224 en prosa, 119 en poesia i 16 en microrelats.


Un cop més, han quedat desertes la categoria A i E de poesia, i la categoria E de prosa, per manca de participants.


Com sempre, les obres redactades per l’alumnat de l’Escola el Cim –corresponents a les categories A, B i C– passen una primera selecció per part de l’equip docent, de manera que el nombre final de treballs valorat pel jurat ha estat de 109: 56 de prosa, 37 de poesia i 16 de microrelats.


Aquest tribunal –format per Núria Espelt, Joan González, Ana Juste, Marta Llobera, Vinyet Plantà i Cristina Oliva– va posar en comú les seves valoracions el passat 8 d’abril i avui les ha fetes públiques. 


Un a un, els organitzadors han cridat els autors guanyadors en cadascuna de les categories, que han anat pujant a l’escenari a recollir el premi de mans dels membres del jurat i de diversos representants electes: l’alcaldessa Gemma Rosell, els tinents d’alcalde Èrica Busto, Abel Ballesteros i Núria Andinyac, i els regidors Montse Riera, Francesc Ribas i David Basi.


Edició i il·lustració


Des de fa un parell d'anys, el jurat tria un poema i un relat perquè siguin editats i presentats a la Biblioteca pels seus autors. A més, els dos textos són il·lustrats. En aquesta ocasió, les obres seleccionades han estat Caminants anònims, de Galdric Armengol, que serà il·lustrat per alumnes de l'Institut Turó d'en Baldiri, i Mama, vull tocar les estrelles, de Sara Saudino, que serà recreat per un dibuixant professional.


Premi de microteatre


Als tres gèneres literaris ja assentats, la Regidoria de Cultura ha promogut una nova convocatòria per fomentar la creació i interpretació de textos de microteatre amb la voluntat que siguin representats en el marc del festival Lletrescena.


A tal efecte es va constituir un jurat integrat per persones d’Alella, el Masnou i Teià vinculades al món de les arts escèniques. És el cas, respectivament, de Fede Salas, Aina Ripol i Bibiana Morales, que han atorgat el premi a Rafa Aranda per una peça titulada Amics que reivindica el valor de cuidar les relacions personals a través del retrobament de tres antics companys –la Núria, en Pol i en Sandro– que havien perdut el contacte i que únicament sabien els uns dels altres per les coses –edulcorades o directament falsejades– que penjaven a les seves xarxes socials.


Homenatge a Papasseit i Estellés


La gala ha finalitzat amb la felicitació de l’alcaldessa a tots els participants i dues actuacions més: la del crític de circ Jordi Jané –que ha recitat L’ofici que més m’agrada, de Joan Salvat-Papasseit, i Les illes, de Vicent Andrés Estellés, coincidint amb el centenari dels dos autors– i la de Santi Arisa, que ha llegit La vaca suïssa, de Pere Quart, i Eo, ningú no creu en mi, Martí i Pol.


Si us ve de gust, podeu descarregar i llegir totes les obres premiades en el document en PDF que trobareu al peu d'aquesta notícia.

🍪 cookies